Foto: 
Museum Lolland-Falster

Historier om Danmark - Tillitse Kirke og runesten, Dannemare

Stedet fortæller Danmarks historie ved Tillitse kirke og runesten.

Museum Lolland-Falster sætter i 2017 fokus på danmarkshistorien i forlængelse af Danmarks Radios nye store satsning ”Historier om Danmark”. Med projektet knytter vi store og små begivenheder til 12 lokaliteter på Lolland-Falster fortalt gennem lyd og musik. Hver lokalitet er knyttet til en historisk periode og de præsenteres enkeltvis henover 2017.

Denne dag præsenterer vi fortællingen fra den tidlige middelalder, hvor ejerforhold, religion og ikke mindst skriftsproget spiller en vigtig rolle. Her er der mulighed for at høre det ny-producerede hørespil, der er udarbejdet til netop denne lokalitet.

Efter hørespillet fortæller en arkæolog fra Museum Lolland-Falster om stedets runesten, der har været udgangspunktet for historien. 

Se mere om projektet og de andre lokaliteter på: www.stedetfortæller.dk

Hvornår: 23. april 2017, fra kl. 15.
Hvor: Tillitse Kirkevej 1, 4983 Dannemare.

Pris: det er gratis at deltage.

 

F.eks. 28-04-2017

Arrangementer på andre datoer

Min Mormors Gebis - Slagelse

Dissing og Las: Min Mormors Gebis.
Elsket børnebog bliver til sprælsk Dissing & Las-album.

Familie
Søndag, 30. april 2017 - 14:00

Historier om Sydøstdanmark - Gjorslev Gods, magt og rigdom på Stevns i senmiddelalderen

I anledning af Fortidsmindedagen, inviterer Museum Sydøstdanmark på gratis omvisning ved Gjorslev Gods, en landets bedst bevarede borge fra senmiddelalderen.

Familie
Søndag, 30. april 2017 - 11:00

Trolle og Tormod har udviklet noget nyt: seje og sjove sange - sange, man lærer noget af. Sange, som handler om ting, der normalt hører skolen til, f.eks. vokaler, konsonanter, fisk, shampoo, idræt og matematik.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 10:30

Slagelse besat og befriet - Slagelse Museum

Vi gentager succesen fra sidste år og afholder igen ’Slagelse Museum – besat og befriet’ lørdag den 29. april fra kl. 12-16. Tag med på en tidsrejse tilbage i tiden, hvor dagen vil starte med Danmarks besættelse den 9. april 1940.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 12:00

Teaterkoncert med Rumlerim - Ringsted

Oplev en trafikalsk teaterkoncert. Dyt, Båt og Kling Klang er tre godmodige og meget musikglade fyre. En dag dumper et brev uden afsender ind af brevsprækken: de er inviteret til fødselsdag.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 10:00