Krigsbarn - fortællinger fra 2. Verdenskrig på Slagelse Museum

Søndag den 23. april fra kl. 13-16 inviterer Slagelse Museum indenfor til foredrag og fortællinger fra 2. Verdenskrig. Hør om en dansk families trængsler under den japanske besættelse af Indonesien 1942-45 samt om hverdagslivet under den tyske besættelsesmagt i Sønderjylland.

Fortællingerne er en forsmag på succesen fra sidste år ’Slagelse Museum – besat og befriet’ som foregår lørdag den 29. april fra kl. 10-16.

Nogle kan stadig erindre 2. Verdenskrig og hvilket præg den satte på hverdagslivet rundt omkring i det besatte Danmark. Mange ting ændrede sig under krigen og alle måtte tilpasse sig så godt de nu kunne, unge som gamle. Denne dag får museet besøg af to gæster, der begge som børn levede under 2. Verdenskrig. Thorkil Jacobsen fortæller om forholdene for en dansk familie under den japanske besættelse af Indonesien, der bl.a. betød internering i en japansk koncentrationslejr. Vi får også et indblik i hverdagslivet under den tyske besættelsesmagt i Danmark.  En tid med rationeringsmærker og det tvungne samarbejde med tyskerne. Specielt det sidste har den ene af vores gæster oplevet under sin opvækst i Sønderjylland. Hans fortællinger derfra vil give et indblik i, at ikke alle tyskere blot var fjender.

Så mød op på Slagelse Museum søndag den 23. april fra kl. 13-16 og lyt med når to krigsbørn fortæller om livet under 2. Verdenskrig. Under foredragene vil der blive serveret kage og selvfølgelig Richs Kaffe, så alle kan komme i den helt rigtige stemning. 

Entre: Voksne 30 kr. Studerende og pensionister 25 kr. Børn under 18 år gratis adgang.

F.eks. 24-06-2017

Hver uge sender vi et nyhedsbrev med et bud på interessante arrangementer i den kommende weekend. Tilmeld dig i formularen her over.

Arrangementer på andre datoer

Håndværkermarked Slagelse Museum kl. 10 - 15

Håndværkermarked! Lørdag d. 24/6 2017 kl. 10 – 15.

Familie
Lørdag, 24. juni 2017 - 10:00

Tips til weekenden: Kunst og klarinetter

Guiden viser vej til aktuelle sommer udstillinger og smukke klarinettoner på Stevns.

Sommerudstilling i Asnæs med Niels Pugholm og Husets kunstnere

Kildemarked i Mogenstrup byder igen i år på hyggelig markedsstemning med kræmmerboder, gøgl, musik og underholdning for børn og voksne.

Familie
Lørdag, 24. juni 2017 - 10:00

"Jernbanebørnene" på Bandholm Station

Oplev NørregadeTeatrets store familieforestilling under åben himmel på den idyliske Bandhom Station.

En dramatisk, underholdende og bevægende forestilling for hele familien - og så medviker der et ægte damptog!

Familie
Fredag, 23. juni 2017 - 19:30

Dansk el-industrihistorie i Asnæs

Besøg NKT museet. NKT, som er en af Danmarks store industrivirksomheder, har haft kabelproduktion i Asnæs siden 1. januar 1965.

Familie
Lørdag, 24. juni 2017 - 13:00