Krigsbarn - fortællinger fra 2. Verdenskrig på Slagelse Museum

Søndag den 23. april fra kl. 13-16 inviterer Slagelse Museum indenfor til foredrag og fortællinger fra 2. Verdenskrig. Hør om en dansk families trængsler under den japanske besættelse af Indonesien 1942-45 samt om hverdagslivet under den tyske besættelsesmagt i Sønderjylland.

Fortællingerne er en forsmag på succesen fra sidste år ’Slagelse Museum – besat og befriet’ som foregår lørdag den 29. april fra kl. 10-16.

Nogle kan stadig erindre 2. Verdenskrig og hvilket præg den satte på hverdagslivet rundt omkring i det besatte Danmark. Mange ting ændrede sig under krigen og alle måtte tilpasse sig så godt de nu kunne, unge som gamle. Denne dag får museet besøg af to gæster, der begge som børn levede under 2. Verdenskrig. Thorkil Jacobsen fortæller om forholdene for en dansk familie under den japanske besættelse af Indonesien, der bl.a. betød internering i en japansk koncentrationslejr. Vi får også et indblik i hverdagslivet under den tyske besættelsesmagt i Danmark.  En tid med rationeringsmærker og det tvungne samarbejde med tyskerne. Specielt det sidste har den ene af vores gæster oplevet under sin opvækst i Sønderjylland. Hans fortællinger derfra vil give et indblik i, at ikke alle tyskere blot var fjender.

Så mød op på Slagelse Museum søndag den 23. april fra kl. 13-16 og lyt med når to krigsbørn fortæller om livet under 2. Verdenskrig. Under foredragene vil der blive serveret kage og selvfølgelig Richs Kaffe, så alle kan komme i den helt rigtige stemning. 

Entre: Voksne 30 kr. Studerende og pensionister 25 kr. Børn under 18 år gratis adgang.

F.eks. 28-04-2017

Arrangementer på andre datoer

Min Mormors Gebis - Slagelse

Dissing og Las: Min Mormors Gebis.
Elsket børnebog bliver til sprælsk Dissing & Las-album.

Familie
Søndag, 30. april 2017 - 14:00

Historier om Sydøstdanmark - Gjorslev Gods, magt og rigdom på Stevns i senmiddelalderen

I anledning af Fortidsmindedagen, inviterer Museum Sydøstdanmark på gratis omvisning ved Gjorslev Gods, en landets bedst bevarede borge fra senmiddelalderen.

Familie
Søndag, 30. april 2017 - 11:00

Trolle og Tormod har udviklet noget nyt: seje og sjove sange - sange, man lærer noget af. Sange, som handler om ting, der normalt hører skolen til, f.eks. vokaler, konsonanter, fisk, shampoo, idræt og matematik.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 10:30

Slagelse besat og befriet - Slagelse Museum

Vi gentager succesen fra sidste år og afholder igen ’Slagelse Museum – besat og befriet’ lørdag den 29. april fra kl. 12-16. Tag med på en tidsrejse tilbage i tiden, hvor dagen vil starte med Danmarks besættelse den 9. april 1940.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 12:00

Teaterkoncert med Rumlerim - Ringsted

Oplev en trafikalsk teaterkoncert. Dyt, Båt og Kling Klang er tre godmodige og meget musikglade fyre. En dag dumper et brev uden afsender ind af brevsprækken: de er inviteret til fødselsdag.

Familie
Lørdag, 29. april 2017 - 10:00